A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z

Rusko - Moskva - Průvodce

Ruská kuchyně je velice chutná a nápaditá, ale také výživná a sytá. K přípravě tradičních ruských jídel se používají ryby, houby, zakysaná smetana, zelí a červená řepa.

Proslavené jsou ruské studené předkrmy a samozřejmě vyhlášený kaviár. Díky carské imperiální a sovětské době se z ruské kuchyně stala v podstatě multikulturní kuchyně zahrnující v sobě tradiční pokrmy Ruska, Ukrajiny, Běloruska a kavkazských a středoasijských zemí.

Moskva městem gurmánů

Orlando Figes, Natašin tanec: kulturní historie Ruska „Hrabě Stroganov (žil počátkem 19.stol., byl předkem hraběte Stroganova, po kterém byl pojmenován biftek Stroganov) pořádal proslulé „římské večeře“, při nichž hosté leželi na pohovkách a byli obsluhováni nahými chlapci. Typickými předkrmy byly kaviár, ovoce a sledí líčka. Pak přišly lososí hubičky, medvědí tlapy a pečení rysi. Následovaly kukačky zapečené v medu, játra z halibuta a mlíčí z mníka; ústřice, drůbež, čerstvé fíky; slané broskve a ananasy. Po jídle odešli hosté do lázně, kde začali pít a žízeň přikrmovali kaviárem.“

Dále čtěte:

- Tradiční ruská a ukrajinská jídla - Kavkazské a středoasijské speciality - Vodka - restaurace a rychlá občerstvení

Poslední editace textu: 9.6.2011 13:11
Další informace

Konvertor měn

 
Zdroj: penize.cz
REKLAMA