A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z

Rusko - Moskva - Průvodce

Které další kuchyně a čím významně obohacují ruskou kuchyni se dozvíte, pokud budete pokračovat ve čtení. Rozhodně stojí za ochutnání!

Nejoblíbenější z kavkazských jídel je v Moskvě gruzínská kuchyně. Skoro v každé restauraci a ve stáncích s rychlým občerstvením narazíte na šašlik, který je mezi Rusy velmi populární. Šašlik je špíz ze skopového masa napíchnutý na meče a opečený nad ohněm. Takto se připravuje pravý šašlik v gruzínských restauracích. Jinak narazíte spíše na jeho variantu z vepřového a kuřecího masa na grilu.

Bezmasou lahůdkou je chačapuri – placka plněná několika druhy gruzínských sýrů, podávaná nejčastěji se zeleninovou oblohou.

Z nápojů doporučuji vychutnat si vynikající gruzínské víno nebo koňak, které u nás nejsou téměř k dostání.

Středoasijské speciality Plov neboli pilaf je pokrm z rýže připomínající rizoto. Je to národní pokrm všech národů Střední Asie a Ázerbájdžánu. K jeho přípravě se nejčastěji používá skopové maso.

Poslední editace textu: 9.6.2011 12:11
Další informace
REKLAMA